Gebruik van edelstenen bij kinderen

 

Kunnen edelstenen ook gebruikt worden voor/door kinderen?

 

Ja maar er zijn wel een aantal zaken waar op gelet moet worden.

Allereerst is het natuurlijk bij jonge kinderen belangrijk om er goed op te letten dat je een product kiest waarbij er geen kans bestaat op verstikkingsgevaar.

Armbanden met kleine kralen of kleine steentjes die een kind makkelijk in de mond kan stoppen zijn daarom alleen geschikt onder toezicht van een volwassene..

Verder raden wij het volgende aan:

- Laat een kind niet meer dan één steensoort tegelijk dragen.

Kinderen zijn over het algemeen veel gevoeliger voor de werking van edelstenen dan volwassenen. Het dragen van meer dan één steen is al snel te veel van het goede voor een kind.

Vanaf een jaar of tien kun je voorzichtig proberen een kind twee stenen te laten dragen, maar probeer het eerst altijd met één steen.

Bepaalde steensoorten kunnen wel gecombineerd worden, met name als ze samenwerken met één doel of werking.

- Gebruik stenen die geschikt zijn voor kinderen.

Hoe ouder een kind hoe meer stenen er gebruikt kunnen worden. Hieronder een overzicht van welke edelstenen op welke leeftijd gebruikt kunnen worden:

 

Kinderen zijn over het algemeen veel gevoeliger voor de werking van edelstenen dan volwassenen.

Het dragen van meer dan één steen is al snel te veel van het goede voor een kind.

Vanaf een jaar of tien kun je voorzichtig proberen een kind twee stenen te laten dragen, maar probeer het eerst altijd met één steen.

Bepaalde steensoorten kunnen wel gecombineerd worden, met name als ze samenwerken met één doel of werking. - Gebruik stenen die geschikt zijn voor kinderen.

Hoe ouder een kind hoe meer stenen er gebruikt kunnen worden.

Hieronder een overzicht van welke edelstenen op welke leeftijd gebruikt kunnen worden:

-Baby's: rozenkwarts, blauwe chalcedoon.

Eventueel groene aventurijn en bergkristal als de eerste twee stenen niet het gewenste effect hebben.

-Peuters: rozenkwarts, blauwe chalcedoon, groene aventurijn, bergkristal, eenkleurige jaspissoorten, dalmatiër jaspis, agaatsoorten (geen vuuragaat), versteend hout en barnsteen.

-Kleuters: amazoniet, apofylliet, rozenkwarts, rookkwarts, alle kleuren chalcedoon, alle kleuren aventurijn, bergkristal, eenkleurige jaspissoorten, dalmatiër jaspis, agaatsoorten (geen vuuragaat), versteend hout, barnsteen, amethyst, fluoriet en alle calcietsoorten.

Je kunt vanaf deze leeftijd een kind ook zelf een steen laten kiezen maar leg deze keuze altijd even voor aan een deskundige.

Kinderen van 6 tot 10 jaar: amazoniet, apofylliet, aragoniet, onyx, rozenkwarts, alle kleuren chalcedoon, alle kleuren aventurijn, bergkristal, alle jaspissoorten, agaatsoorten (geen vuuragaat), versteend hout, barnsteen, amethyst, fluoriet, alle calcietsoorten, alle toermalijnsoorten, chrysocolla, turkoois, lapis lazuli, labradoriet, rhyoliet of een door het kind zelf uitgezochte steen (na overleg met een deskundige).

Kinderen van 10 tot 16 jaar: een beetje afhankelijk van de ontwikkeling en de gevoeligheid van het kind.

Bij grote gevoeligheid of een heel kinderlijke tiener nog een beetje voorzichtig zijn.

Is dit niet het geval dan zijn bijna alle stenen mogelijk, maar bij voorkeur niet meer dan één steen tegelijkertijd laten dragen.

Vanaf 16 jaar: bijna alle stenen mogelijk. 

Bovenstaande lijst is bedoeld als een handvat voor het kiezen van een geschikte steen voor een kind. Er zijn vaak meer stenen geschikt maar het is aan te raden bij gebruik van andere stenen eerst advies in te winnen.

Voor persoonlijk advies kun je altijd even mailen naar info@ :charaenaan.insight@gmail.com of door gebruik te maken van ons contact formulier.

Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk.

De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben.

De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. 

Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap.

Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

 

©Alle geschreven teksten over bepaalde onderwerpen en foto's van onze eigen webwinkel op deze website zijn eigendom van Charaenaan-insight, Natasha Christina & Angel Ayasha.

Deze mogen NIET zonder eventuele toestemming worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande toestemming , mits dit erbij vermeld is uit naam van Charanenaan-insight , Natasha Christina of Angel Ayasha.

© 2012 - 2023 charaenaan-insight new age en wellness gifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel