Verzorging , ontladen en opladen van Edelstenen

Verzorging :

Voor een optimale werking van een edelsteen moet deze goed verzorgd worden.

Positieve energie die de steen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden (opladen van de steen) en negatieve energie die de steen in zich opgenomen heeft uit zijn omgeving moet ontladen worden (reinigen van de steen).

Nadat een edelsteen in je bezit komt, is het verstandig om de steen voor je hem gaat gebruiken of bij je gaat dragen even grondig te reinigen en op te laden.

Ook als de steen dof lijkt te worden of als er barstjes in komen, is dit een teken dat de steen gereinigd en opgeladen moet worden.

Hoe vaak je vervolgens de steen reinigt en oplaadt hangt af van de steen en waarvoor je hem gebruikt.

Je eigen gevoel hierbij is dus heel belangrijk.

Als je gevoelig bent voor de energie van je steen, laat je dan vooral leiden door de steen zelf.

Voel je dat de werking van de steen minder wordt of heeft de steen veel negatieve energie opgenomen, verzorg de steen dan op dat moment.

Als algemene richtlijnen zou je kunnen aanhouden dat als je een steen gebruikt voor een healing-sessie je hem ervoor en erna reinigt.

Als je een steen bij je draagt voor de geneeskrachtige of therapeutische werking is het verstandig om hem minimaal 1 keer per week te reinigen en op te laden, afhankelijk van hoe intensief de energie van de steen gebruikt wordt.

Als je een steen gebruikt als gids of om mee te mediteren volstaat het om deze 1 keer per week of 1 keer per maand te reinigen en op te laden

Edelstenen kiezen U kunt aangetrokken worden naar Edelstenen door de kleur, het model, formaat of een andere reden.

Of de Edelsteen voor u bedoeld is, kan uit verschillende manieren blijken.

Het kan zijn dat de steen naar u “toespringt”, of u krijgt een tintelend gevoel, het warm of koud krijgt als u hem oppakt.

Ook kunt het op de volgende manier testen:

Houd de steen losjes tussen beide handen.

Gaat u naar voren dan hebt u de steen nodig, u kunt hem goed gebruiken, dan staat de steen voor uw vooruitgang.

Gaat u naar achter dan hebt u hem niet nodig, dan staat de steen voor uw achteruitgang.

Omdat de stenen door het delven en verwerken tot getrommelde stenen, hangertjes of sieraden, verkoop van groothandel naar de winkel, uitstallen in de winkel al door heel veel mensen zijn vastgehouden is het heel belangrijk dat u de stenen eerst goed reinigt om zo de energie van al die mensen te verwijderen.

U kunt er dan uw eigen energie inbrengen.

Stenen die u wilt weggeven, kunt u beter niet eerst zelf dragen.

Stenen nemen snel de energie van iemand of iets over.

Mocht u soms ergens last van hebben, dan geef t u mogelijk die klachten mee over aan de ander.

Zorg dat u de stenen eerst reinigt en ontlaad voor u ze weggeeft en geef dit advies ook aan degene die de steen krijgt. Verzorging van Edelstenen Voor een goede werking van uw Edelstenen moeten deze goed verzorgd worden.

Positieve energie die de steen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden, dit gebeurt door de steen te laten opladen.

Negatieve energie die de steen in zich uit zijn omgeving heeft opgenomen moet worden ontladen en dit gebeurt door het reinigen van de steen.

Nadat een Edelsteen in uw bezit komt, is het verstandig om de steen voor u hem gaat gebruiken of bij u gaat dragen, even grondig te reinigen en op te laden.

Ook als de steen dof lijkt te worden of als er barstjes in komen, is dit een teken dat de steen gereinigd en opgeladen moet worden.

Hoe vaak je vervolgens de steen reinigt en oplaadt hangt af van de steen en waarvoor u hem gebruikt.

Uw eigen gevoel hierbij is dus heel belangrijk.

Als u gevoelig bent voor de energie van uw steen, laat u dan vooral leiden door de steen zelf.

Voelt u dat de werking van de steen minder wordt of heeft de steen veel negatieve energie opgenomen, verzorg de steen dan op dat moment.

Als algemene richtlijnen zou u kunnen aanhouden dat als u een steen gebruikt voor een healing-sessie u hem ervoor en erna reinigt.

Als u een steen bij u draagt voor de geneeskrachtige of therapeutische werking is het verstandig om hem minimaal 1 keer per week te reinigen en op te laden, afhankelijk van hoe intensief de energie van de steen gebruikt wordt.

Als u een steen gebruikt als gids of om mee te mediteren volstaat het om deze 1 keer per week of 1 keer per maand te reinigen en op te laden.

Reinigen of ontladen van Edelstenen Edelstenen nemen negatieve energie uit hun omgeving op.

De mate waarin dit gebeurt verschilt per steen.

Sommige stenen, zoals citrien en cyaniet, reinigen zichzelf en hoeven over het algemeen niet extra gereinigd te worden. Sommige andere stenen, zoals toermalijn en barnsteen, nemen veel energie op en moeten dus vaker gereinigd worden.

Er zijn verschillende methodes om stenen te reinigen.

Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen.

Hieronder volgt een overzicht van de meest gebruikte reinigingsmethoden.

Voor al deze methoden is het belangrijk om de intentie mee te geven dat u de steen grondig wil reinigen en ontdoen van alle opgenomen negatieve lading.

- Koud stromend water

- Aarde

- Hematiet

- Salie of andere reinigende kruiden Wierook ,met name sandelhout

- Amethyst

- Seleniet

- Orgonite 

- zon & Maan

- Meru Piramide

koud stromend water 

De eerste methode om een steen te reinigen is door hem minimaal een tot vijf minuten onder koud stromend water te houden, dit kan gewoon onder de kraan maar natuurlijk ook in een beekje of in de branding, grotere stenen kunnen ook in de regen worden gelegd.

Het is belangrijk dat het water niet warm is, want hierdoor kunnen er scheurtjes en barstjes in de steen ontstaan.

Dit is één van de snelste reinigingsmethoden, maar niet geschikt als grondige reiniging, sommige stenen worden door water aangetast en kunnen niet in water gereinigd worden.

Dit geldt onder andere voor calciet, magnetiet, seleniet, lapis lazuli, malachiet, turkoois en angeliet.

 

In de aarde 

Ook door een steen in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve lading kwijt raken.

Dit is een hele zacht werkende methode die eigenlijk voor alle stenen veilig gebruikt kan worden.

Stop de steen minstens 24 uur in de grond.

Hoe langer u steen in de aarde laat zitten, hoe grondiger de reiniging.

Vergeet niet waar u de steen begraven hebt plaats bijvoorbeeld een stokje of iets dergelijks op de plek.

En zorg dat eventuele huisdieren de steen niet opgraven.

Abalone schelp met hematiet steentjes

Een andere veilige en zachte reiniging is door stenen in een schelp of bakje met Hematiet steentjes te plaatsen.

Hematiet neemt de negatieve lading uit de steen op.

Laat de steen tenminste 24 uur op de hematiet liggen.

Salie of andere reinigende kruiden Wierook ,met name sandelhout 

Door salie of het gebruik van andere reinigende kruiden te branden en de steen door de rook hiervan te halen met heel sterk de intentie om de steen te reinigen, kan de steen ook gereinigd worden.

Wierook werkt hetzelfde.

Sandelhout is een sterk reinigende wierooksoort en dus heel geschikt hiervoor.

Amethyst 

Amethyst tenslotte is een uitstekende steen om andere stenen mee te reinigen.

Door een steen een uur of twaalf in een amethystgeode of op een Amethystcluster te leggen wordt deze vanzelf gereinigd. Een geode geniet de voorkeur aangezien u deze zeer zelden hoeft te reinigen en de steen totaal omringd is met de energie van amethyst en daardoor nog dieper gereinigd wordt.

Een amethystcluster moet u daarentegen na iedere reiniging zelf ook weer even goed reinigen.

Seleniet 

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

Opladen van Edelstenen Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager.

Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking.

Door een steen op te laden kan de intensiteit van de werking worden vergroot of versterkt.

 

Hieronder volgen de meest gebruikte methodes om edelstenen op te laden.

Maanlicht / Zonlicht / Seleniet

Maanlicht Zonlicht Bergkristal Seleniet Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen dit kan gewoon achter glas, wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld.

Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden.

Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht!

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden.

De licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van fel zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter.

Voor de volgende stenen geldt dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden omdat ze dan verkleuren, Onderandere amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet ,celestien, fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois.

Tenslotte kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een Bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen.

Laat de steen minimaal 24 uur liggen.

Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt ,bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden. Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

Opladen en ontladen doormiddel van Orgonite

Orgonite is een mengsel van metalen, hars en kristallen en vaak in het midden een versterkend symbool en één of meerdere halfedelstenen. Daarnaast voeg ik aan alle producten naast het werkzame orgonitemengsel ook nog een herkimmer diamant en diverse healing arts remedies. Deze zorgen dat de orgonite nog sterker en gerichter kan werken.

Orgonite heeft een positief effect op het menselijke lichaam, zowel fysiek als energetisch.

Voorbeelden van resultaten zijn :

Stromende levensenergie zorgt voor meer evenwicht in het energetische lichaam.

Stimuleert harmonie, in mens, dier en woonomgeving.

Vermindert de belastende gevolgen van electrostress van Elektromagnetische straling zoals :

computers

mobiele telefoons

magnetrons

zendmasten

hoogspanningskabels

waterbedden

Wi-Fi

dect telefoons

hoogspanningsmasten

en alle andere draadloze apparatuur.

Huisdieren reageren positief.

Verbetert de Bovis Waarde (energiewaarde) in uw huis.

Verbetert slapeloosheid en onrustig slapen.

Zuivert de atmosfeer.

Een positieve en prettige woon/werk omgeving.

Orgonite hoeft zelf nooit opgeladen of gereinigd te worden.

De orgonite geeft altijd energie af.

Continu.

Bovendien heeft de orgonite de werking om alles in de omgeving juist op te laden en te reiningen.

Door eten of edelstenen naast je orgonite te leggen bijvoorbeeld wordt het gereinigd en opgeladen.

Een hele veelzijdige en multifunctionele handige en makkelijke tool om mee te werken dus.

Orgonite transformeert negatieve levensenergie naar positieve energie.!

De Meru Piramide 

De Meru piramide is een lichtenergie instrument voor in huis, op het werk, op een altaar of in een spirituele ruimte.

Het combineert 2 eeuwenoude energetische hulpmiddelen:

- de piramide

- en het Shri yantra symbool.

Zij kunnen gebruikt worden om vibraties en het bewustzijn te verhogen.

Als een piramide en een Shri yantra symbool samengevoegd worden tot een Meru piramide, ontstaat een krachtig dubbel generator-effect.

De Shri yantra straalt positieve vibraties opwaarts die samenvloeien met de energie van de piramide.

De Meru piramide is ook heel geschikt voor het opladen en reinigen van edelstenen.

Deze koperen piramides zijn met de hand vervaardigd in dezelfde verhoudingen als de grote piramide van Gizeh in Egypte. Piramides verzamelen en verhogen levensenergie ook wel prana, chi of orgone genoemd.

Binnen in een piramide worden ook positieve vibraties voortgebracht via resonantie.

De Shri Yantra is een eeuwenoud symbool voor harmonie en eenwording, welke een grote hoeveelheid licht en genezende energie aantrekt. 

Het wordt al eeuwenlang gebruikt om het bewustzijn te verhogen.

In de Indische versie van feng shui, Vastu, wordt het gebruikt om welzijn, welvaart en spirituele groei te bevorderen en voor het verwijderen van negatieve en geblokkeerde energie.

Shri Yantra talismannen worden ook gedragen voor zuivering, gezondheid en bescherming.

Deze in koper geëtste Shri Yantra werd door middel van mantra's geactiveerd in een heilig krachtcentrum en zendt continu energie van de hoogste vibraties en levensenergie uit.

Energie Generator's

Energie generators kunnen voor meerdere doeleinden worden ingezet.

Ze zorgen dat de energie in de ruimte waar ze worden geplaatst geheeld wordt.

Hierdoor zijn ze ideaal om negatieve energie tegen te gaan.

Ley-lijnen of elektromagnetische problematiek worden simpel opgelost.

Maar ook voor energie verhoging zijn de genarators uitermate geschikt.

Plaats er bijvoorbeeld een in een meditatie ruimte of ga er bewust mee mediteren.

Ze zuiveren en activeren dus ruimtes.

Healing

Veelal worden ze gebruikt voor healings.

Plaats de generator op de plek van het lichaam waar energie moet worden getransmuteerd en zie het veranderen.

Planten en dieren

Ook planten en dieren reageren uitstekend op de edelsteen generators.

Planten zijn gezonder en groeien sneller terwijl ook dieren veel voordelen ervaren.

 

In liefde , Licht en kracht 

Angel Ayasha

Disclaimer : Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap.

Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

 

©Alle geschreven teksten over bepaalde onderwerpen en foto's van onze eigen webwinkel op deze website zijn eigendom van Charaenaan-insight, Natasha Christina & Angel Ayasha.

Deze mogen NIET zonder eventuele toestemming worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande toestemming , mits dit erbij vermeld is uit naam van Charanenaan-insight , Natasha Christina of Angel Ayasha.

© 2012 - 2024 charaenaan-insight new age en wellness gifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel