Hoeveel edelstenen mag ik tegelijk gebruiken

Hoeveel stenen kun je tegelijkertijd gebruiken?

Als je de stenen bij je draagt:

Hier is geen gouden regel voor, maar als algemene regel kun je stellen dat je het beste niet meer dan drie stenen tegelijkertijd kunt dragen.

Voor (jonge) kinderen is het verstandig niet meer dan één steen tegelijkertijd te dragen. 
Vaak zul je zien dat de eigenschappen waar je naar op zoek bent, in één steen gecombineerd kunnen worden.

Soms wil je die eigenschappen aanvullen met de eigenschappen van één of twee andere stenen. Voor volwassenen is dat dus prima. 
Let wel goed op of de stenen die je combineert geen tegengestelde werking hebben.

Als je bijvoorbeeld een lapis lazuli draagt om je bloeddruk te verlagen, is het niet verstandig deze te combineren met een sterk activerende steen zoals granaat.

Als je meerdere stenen draagt, probeer dan ook de stenen eens apart te dragen, zodat je goed kunt ervaren welke werking iedere steen individueel op je heeft.
Als je toch behoefte hebt meer dan drie stenen te dragen kun je er voor kiezen de stenen regelmatig af te wisselen.

Sommige stenen, zoals bijvoorbeeld onyx hebben echter voor een optimaal resultaat voldoende tijd nodig om goed hun werk te kunnen doen.

 

Als je een edelsteenlegging doet:

Bij een edelsteenlegging kunnen veel steensoorten tegelijkertijd gebruikt worden.

Houdt wel altijd in de gaten of je geen stenen combineert met een tegengestelde werking.

 

Er zijn verschillende producten met een combinatie van meer dan drie stenen.

Hoe zit dat?

Er zijn zeker combinaties van stenen mogelijk, waarbij meer dan drie soorten stenen tegelijkertijd kunnen worden gedragen. Een voorbeeld van een uitzondering op deze regel zijn bijvoorbeeld chakra sieraden waarbij 7 stenen gecombineerd worden.

Als je twijfelt, is het aan te raden de algemene regel te volgen en niet meer dan drie stenen te combineren.

Welke stenen kunnen met elkaar gecombineerd worden?

Er zijn tal van combinaties mogelijk maar goede combinaties zijn ook persoonsafhankelijk. Wat een goede combinatie is voor de een, hoeft helemaal geen goede combinatie voor een ander te zijn.

Helaas is er dus niet een lijst te geven met daarin alle mogelijke combinaties.

Het is belangrijk om je goed te informeren over de werking van de stenen die je wilt combineren, zodat de stenen elkaar niet negatief beinvloeden of elkaars werking opheffen.

over het algemeen kan wel gesteld worden dat:

- stenen uit een zelfde groep/familie vaak goed gecombineerd kunnen worden.

Denk bijvoorbeeld aan de kwartsfamilie met o.a. amethyst, bergkristal, citrien, rookkwarts, blauwe kwarts en rozenkwarts of aan de verschillende toermalijnsoorten zoals o.a. watermeloen, dravidisch, groen, roze en zwarte toermalijn.

- stenen die in de natuur al samen gevonden worden ook vaak goed combineerd kunnen worden.

Denk bijvoorbeeld aan toermalijn en mica, toermalijn en kwarts, kwarts en calciet, amethyst en agaat, turkoois en pyriet, robijn en zoisiet, etc

Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk.

De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben.

De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. 

Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap.

Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

 

 

@Alle geschreven teksten over bepaalde onderwerpen en foto's van onze eigen webwinkel op deze website zijn eigendom van Charaenaan-insight, Natasha Christina & Angel Ayasha.

Deze mogen NIET zonder eventuele toestemming worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande toestemming , mits dit erbij vermeld is uit naam van Charanenaan-insight , Natasha Christina of Angel Ayasha.

© 2012 - 2024 charaenaan-insight new age en wellness gifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel