De Destructieve aantrekkingskracht tussen een hoog sensitief persoon en een Narcist en hoe herken je ze ??

 Na lang twijfelen of ik het wel of niet ga uitschrijven ben ik het toch maar wel gaan doen ,daar het de afgelopen maanden en weken steeds vaker naar voren komt in diverse readingen en healingen en regressie sessies die ik doe.

Het is niet zo'n makkelijke onderwerp maar het heeft net als een boom heel veel zijtakken nodig om het geheel te kunnen zien en begrijpen.

Ik ga mijn best doen om het jullie zo goed mogelijk uit te leggen , al is dat niet makkelijk en zeker niet als het om een diepgaande psygologisch problematiek gaat.

Veel mensen zijn momenteel spiritueel aan het ontwaken of al een heel eind op weg.

Wanneer je een relatie hebt gevonden in de intensiteit van de spiritualiteit voel je je helemaal verbonden!

Wat een mooi, bijzonder en fijn gevoel geeft dat.

Je voelt je één, je voelt elkaar aan, je weet wanneer je aan elkaar denkt en je stuurt op dezelfde tijd berichtjes naar elkaar. Wat een bevestiging in het gevoel van verbinding!

Geweldig!

Tegengestelden hebben binnen elke liefdesrelatie een grote aantrekkingskracht.

Dat loopt niet altijd goed af, want soms is er sprake van een destructieve relatie, bijvoorbeeld tussen een hoog sensitief persoon en een narcist, die een haast magnetische aantrekkingskracht op elkaar uitoefenen.

Alle ervaringen en personen die je tijdens je leven tegenkomt zijn spiegels, waarin je een stukje van jezelf terug kunt zien. Deze spiegels helpen je om opnieuw in contact te komen met de essentie van wie je bent.

De verbinding met die bron wordt geblokkeerd door allerlei ego creaties, die zijn ontstaan door trauma’s uit je jeugd of vorige levens.

Zo lang deze blokkades niet zijn geheeld kun je ten prooi vallen aan duistere patronen van narcisme, psychopathie en zwarte magie.

Deze komen in je leven, om je bewust te maken van de delen in jezelf die nog afgescheiden zijn en om heling vragen.

Het proces van heelwording wordt ondersteund door je af te stemmen op de woorden ‘Ik Ben’, de vereenvoudigde versie van de ‘Ik Ben die Ik Ben’.

Deze Ik Ben aanwezigheid, het woord van god, verbindt je op een zeer directe manier met je ware zelf.

Dat is je unieke, goddelijke identiteit, je hogere zelf.

Door het gebruik van de Ik Ben aanwezigheid en de violette vlam van St. Germain kun je trauma’s definitief achter je laten en wordt je vrij van je beperkingen.

Dan kun je gaan putten uit de vele talenten, die altijd al in je hebben gezeten, en kun je zelf vorm geven aan een leven vol overvloed, gezondheid, geluk en liefde.

Er zijn nog vele zoekende zielen op de wereld.

Veel mensen die de spiritualiteit instappen, de liefde en eenheid voelen van de verschillende stromingen en zich daarin helemaal thuis voelen.

Dat is mooi, heerlijk en fijn natuurlijk!

Wie wil dat nou niet?

 

De mens is een sociaal dier en het is belangrijk voor de mens om ergens bij te horen.

Een groep, een gemeenschap, vrienden….

Zoekende zielen zijn wij allen.

Wij halen energie uit de collectieve liefde van de spiritualiteit.

Fijn wanneer je kunt groeien en leren van elkaar, liefde delen, lessen delen en inzichten krijgen waardoor je jezelf steeds beter leert kennen en groeien tot een steeds mooier liefdevoller mens.

Tot zover is het prachtig!

Het wordt lastiger wanneer mensen hun levenslessen niet aangaan, schaduwkanten ontkennen en een zoekende ziel blijven.

We zijn allemaal zoekende zielen.

We willen allemaal liefde en verbondenheid.

Maar wanneer een relatie ontstaat waarin iemand zich wil opvullen met jouw energie, zal deze persoon zich daarmee onttrekken aan zijn eigen levenslessen.

Zo hoeft deze persoon zichzelf niet te voelen en kan hij/zij altijd in de ontkenning blijven.

 

Je voelt je eenzaam in je relatie en je wil gewoon gelukkig zijn, liefdevolle aandacht voor jou.

Grote kans dat je met narcisme te maken hebt.
Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis en het is heel lastig om onder die invloed uit te komen.

Als je ze op een voetstuk plaatst zal je niet snel problemen hebben maar ga je er tegenin….
Het klinkt vreemd maar eigenlijk heb je zelf dit leven gecreëerd omdat je bepaalde dingen te leren hebt, waaronder eigenwaarde.

Met hypnose kan je meer zelfvertrouwen krijgen en zelfs naar de oorzaak, waarom jij je in deze narcistische relatie bevindt, gaan om zo bepaalde blokkades op te heffen.

Een andere zoekende ziel ontmoeten wordt uiteindelijk voor jou een probleem wanneer jij al wat verder gevorderd bent in groei en verlichting, door je levenslessen wel te zijn aangegaan.

Vervolgens ontmoet je iemand die zijn zinnen op je heeft gezet.

Kortom, jullie worden verliefd.

Althans; er is een onweerstaanbare aantrekkingskracht die ervoor zorgt dat jullie als een magneet naar elkaar toegetrokken worden.

Is dat verliefd zijn?

Is dat liefde?

Zo voelt het wel!

Op dat moment is het allemaal nog leuk en mooi, maar er staat je een enorme levensles te wachten.

Jij bent door je levenslessen gegroeid, (onbewust).

De ander heeft ook groei nodig, dus waar is dat nu beter te halen dan bij jou?

En jij, goedheid en liefdevolle prachtige ziel, wil dat iedereen in onvoorwaardelijke liefde en licht leeft.

Dus jij gaat ervan uit dat deze persoon dat ook wil.

Ja, dat wil deze wel, maar vanuit jouw energie!

Onbewust natuurlijk.

En daar kom je vaak een beetje laat achter wanneer je nog te weinig van jezelf houdt.

Want in dat stuk hebben velen nog iets te leren.

Dat zijn de lastigste levenslessen.

Lessen in :

vergeving,

loslaten,

karaktertypologie,

valkuilen en vreemde gewoonten

heb je allemaal al 100x doorleefd, maar houden van jezelf is nog een lastigste en ingewikkelste onderwerp. 

Door post traumatische stress word je het slachtoffer van het verleden.

Je zit vast in de ontkenningsfase van een rouwproces, doordat schaamte, stress en pijn je natuurlijke vecht- of vluchtreactie hebben bevroren.

Je kunt jezelf van deze stress ontdooien door de littekens van trauma’s uit je DNA los te ademen.

De adem is de sleutel om de gefragmenteerde delen van je ziel te verenigen en weer heel te maken.

Samen met de heilige drie eenheid wel te zeggen de vader de zoon en de heilige geest verbindt de universele levensadem je op een luchtige wijze met een hoger bewustzijn.

De universele levensadem helpt je om je post traumatische stress om te zetten in een post traumatische groei.

Daarmee neem je afscheid van het slachtofferschap, zodat je bewust in je lichaam aanwezig kunt zijn en je je weer vrij en onbevangen door het leven kunt bewegen.

Leven met narcisme sluipt er langzaam in en op een gegeven moment sta je voor de keuze; ga ik voor mezelf of blijf ik hierin zitten.

Dat magnetisme wordt uitgebeeld in de Griekse mythologie in het verhaal van Echo en Narcissus

hier een klein stukje uit de griekse mytholigie over Echo en Narcissus 

De nimf Echo was vervloekt, zodat ze alleen kon terugzeggen wat een ander had gezegd.

Echo was smoorverliefd op Narcissus, maar ze kon door de vloek haar gevoelens voor hem niet onder woorden brengen. Vanwege de angst van Narcissus voor echt intiem contact negeerde hij Echo en bleef zij eenzaam en alleen achter. Aphrodite, de godin van de liefde, strafte Narcissus voor zijn wrede gedrag en maakte hem verliefd op zijn eigen spiegelbeeld.

Zo raakte Narcissus mateloos gefascineerd door het beeld van zichzelf, dat hij in het wateroppervlak van de bron weerspiegeld zag.

Echo keek daarbij toe en hoopte nog steeds dat haar onuitgesproken liefde voor Narcissus beantwoord zou worden.

Ze hoorde Narcissus zeggen: ‘Ik hou van je’ en antwoordde: ‘Ik hou van je’, maar ze had niet door dat de woorden niet voor haar waren bedoeld, want deze waren enkel de reflectie van de extreme zelfliefde voor het spiegelbeeld van Narcissus. Echo kwijnde uiteindelijk nog verder weg in haar liefdesverdriet tot een verbitterde schim, totdat enkel nog haar stem overbleef.

Narcissus was zodanig betoverd door zijn evenbeeld in het water dat hij het probeerde te kussen.

Hij viel voorover en verdronk in de bron.

Hij werd daarna getransformeerd in een bloem, de narcis.

Het drama van Echo en Narcissus wordt tegenwoordig uitgespeeld in een relatie tussen een hoog sensitief persoon (HSP) en een narcist (psychopaat).

Dit levert een destructieve relatie op, die veel leed veroorzaakt als de onderliggende dynamiek niet op tijd wordt herkend.

De narcis is een bloem waar andere bloemen niet in de nabijheid van kunnen verblijven, zonder zelf te verwelken. Hetzelfde geldt voor personen die in de omgeving verblijven van een narcist.

Dat valt alleen in het begin niet op, omdat men wordt verblind door het, op het eerste gezicht, bijzonder stralende voorkomen.

Net als de narcis oogt een narcist heel kleurrijk.

Een narcist weet je met een uitzonderlijke charme te betoveren door zijn imposante persoonlijkheid, en zal je het idee geven dat hij werkelijk in je is geïnteresseerd en veel om je geeft.

Er is met een narcist meteen een sterke aantrekkingskracht en met de nodige vleierij en overdreven waardering wordt je overtuigd dat je de liefde van je leven, of zelfs je enige 'echte' tweelingziel hebt ontmoet, waarop je niets anders kunt dan verliefd worden.

Door de overmatige aandacht word je overweldigd door een liefdesbom, en dat is er één met een erg kort lontje, die vroeg of laat tot ontploffing zal komen en de relatie zal laten barsten.

 

Narcisme duikt vaak op wanneer je het ‘t minst verwacht.

Het ‘spiritueel narcisme’ is een verontrustend, toenemend verschijnsel dat steeds vaker waarneembaar is.

Eenvoudig gezegd is spiritueel narcisme; gebruik maken van spirituele praktijken, inzichten en ervaringen om jezelf belangrijk en bijzonder te voelen en dat beeld ook naar de buitenwereld te projecteren.

Wanneer je de antwoorden op jouw vragen buiten jezelf gaat zoeken, dan kan iemand met een schijnbaar spirituele missie je juist ver weg van je bewustzijn afbrengen.

Veel mensen denken dat spiritualiteit gelijk staat aan positief denken, maar bewustzijn is iets anders dan alleen maar positief zijn.

Bewust zijn heeft te maken met authentiek zijn en wanneer je dat bent, dan zul je zowel het bestaan van positieve als negatieve zaken erkennen.

Zowel in het leven als van jezelf.

Het betekent gewoon dat je een evenwichtig persoon ben die met beide benen in de wereld staat en op weg is naar groei en meer bewustzijn.

Om echt te weten te komen wat de narcisme kenmerken zijn in het dagelijkse leven, zul je dieper in de 'kern' van de narcist moeten duiken. 

Hoewel slechts een getrainde professional een officiële diagnose kan stellen, is het belangrijk om in staat te zijn narcistisch gedrag te herkennen om misbruik te voorkomen.

Je merkt daar niets van.

Omdat deze ziel zich totaal aan jouw energie en leven aanpast, als het ware in je kruipt, zal jij het gevoel hebben dat jullie elkaars gelijke zijn, het Tweelingziel-gevoel.

Maar pas op!

Deze ziel is een parasiet voor jou.

In het begin voelt dat niet zo, in het begin voelt het geweldig!

Jij denkt iemand te hebben ontmoet die jou nu eindelijk helemaal begrijpt, die hetzelfde is als jij en die hetzelfde wil en denkt als jij.

Ja, dat is ook zo.

Deze ziel heeft op dat moment niets anders dan de energie van jou, dus dat is datgene wat jij herkent, wat je voelt.

Je eigen energie!!

En daar krijg je enorm veel energie van!

Je voelt dan weer stukjes van jezelf die je al een lange tijd niet meer hebt gevoeld.

Alles wordt weer wakker in je en dat voelt heerlijk.

Dat is het euforische gevoel van verliefd zijn.

Dat kan net zo lang doorgaan totdat deze ziel uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met zijn eigen persoonlijke ontwikkeling die al jaren stilstaat, die hij al jaren ontkent.

Dat kan al binnen een half jaar gebeuren, maar soms ook langer, na heel veel jaren!

En dan verlaat die persoon je plotseling, dan is je relatie verbroken.

Of je al heel wat verplichtingen bent aangegaan samen of niet, deze persoon verdwijnt plotseling uit je leven.

Deze persoon ziet het niet meer zitten omdat jij hem/haar tegenhoudt in zijn spirituele groei.

Dat is een vaak gehoorde reden.

Ergens klopt dat ook wel, gezien vanuit zijn perspectief.

Deze ziel heeft alles van jou geleerd, overgenomen en geabsorbeerd.

En nu heeft hij nieuwe input nodig om zijn eigen ontwikkeling en levenslessen te kunnen blijven ontkennen.

Maar dat heeft hij zelf niet in de gaten.

Eigenlijk heel verdrietig voor deze ziel, omdat hij het geluk in zijn leven daarmee onbewust zelf blokkeert.

Deze zielen zijn vaak erg eenzaam en hebben vaak meerdere relaties en teleurstellingen achter de rug.

 

Draag ze op handen, praat ze naar de mond en ga nooit de confrontatie aan, want wee degene die de woede van een narcist over zich afroept.

Narcisten zijn mensen die je het liefste mijdt.

Toch ontkom je vaak niet aan contact. 

Narcistische persoonlijkheidsstoornis is een stoornis die vaak ten grondslag ligt aan meer psychische problemen.

Personen met deze stoornis kunnen soms erg lijden onder hun eigen narcisme, terwijl ze zelf niet door hebben waar de oorzaak ligt van hun problemen.

Ze zijn niet in staat om relaties op te bouwen met anderen omdat hun narcisme deze relaties opbreekt na verloop van tijd. Ze lopen vast in hun werk of dagelijkse bezigheden, zijn vaak depressief na relatief kleine tegenslagen en vervelen zich snel omdat ze het gevoel hebben dat niets hen kan boeien.

Met zijn 'macho-cultuur' probeert de narcist te imponeren met van alles dat geen wezenlijke waarde heeft.

Omdat deze persoon de echte wereld te angstig vindt en deze hem innerlijke conflicten geeft, leeft de narcist in een fantasiewereld.

En creëert haar of zijn eigen wereld, om zich op die manier groot en belangrijk te kunnen voelen.

Onvolwassen en zelfverheerlijkende fantasieën over succes, schoonheid of liefde zijn kenmerkend voor de narcist.

In een relatie zullen narcisten vrijwel allemaal hetzelfde gedrag vertonen.

Ze kunnen zich niet inleven in de persoon waar ze de relatie mee hebben, komen harteloos over maar willen wel graag complimenten over zichzelf horen.

Vaak zoeken ze bij anderen de bevestiging of ze wel goed genoeg zijn en de goede dingen doen.

Onderzoek door psychologen toonde aan dat personen die lijden aan narcistische persoonlijkheidsstoornis in een relatie vrijwel altijd de baas willen zijn, afstand houden van hun partner, liegen en in veel gevallen ontrouw zijn.

Mensen die een relatie met een narcist hebben gehad geven vaak aan dat ze het gevoel hadden dat er iets niet klopte aan hun relatie en aan hun partner.

Narcisten hebben vaak geen idee wat er in de ander omgaat en zijn vaak niet in staat om echte affectie te tonen.

De narcist wil in het middelpunt van de belangstelling staan.

Gedraagt zich vervelend of onbeleefd wanneer iemand anders de aandacht heeft, en is geneigd om het gesprek steeds op zichzelf terug te brengen.

Hij zoekt voortdurend bevestiging voor zijn onzekere ego.

De roep om aandacht kan zich uiten in:

betweterij,

opschepperij,

kleinering,

vernedering en krenking.

De narcist wil graag positieve aandacht, maar als hij/zij die niet krijgt, zoekt hij negatieve aandacht.

Wil je iets van een narcist gedaan krijgen?

Slijmen helpt.

Of geef de narcist het gevoel dat jouw idee eigenlijk het zijne was. 

Met een beetje geluk’, krijg je de narcist zelfs zo ver dat deze jou gaat idealiseren.

En dan zit je ,voorlopig tenminste gebakken.

Personen die lijden aan narcisme kunnen op het eerste gezicht vaak uitstekend functioneren in de maatschappij.

Vaak zijn deze personen welbespraakt, charmant en lijken ze autonoom.

Achter dit masker schuilt echter vaak een gevoel van leegte, afhankelijkheid en angst.

Ook ligt misbruik vaak op de loer.

Narcisten hebben vaak de eigenschap geen rekening te houden met anderen, dulden vaak geen tegenspraak en voelen zich boven de wet verheven.

Vaak uit zich dit in frustratie en uitspraken die normale mensen zich niet snel in hun hoofd zullen halen.

Door het gevoel van zelfverhevenheid gedragen deze personen zich vaak als geniaal of superieur.

Ze zullen hun eigen zwaktes nooit toegeven en die van anderen juist benadrukken.

Personen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis manipuleren anderen vaak om hun doel te bereiken.

Verder zijn ze continu op zoek naar aandacht en bevestiging.

Omgaan met personen die aan deze stoornis lijden is vaak moeilijk en compromissen sluiten vaak onmogelijk.

Het gedrag van deze personen is vaak zo onmogelijk dat dit leid tot conflicten en onoplosbare problemen, zelfs met familie en vrienden.

De narcist denkt dat deze slimmer, aantrekkelijker of meer getalenteerd is dan iemand anders.

Denkt dat hij/zij speciaal is en dat alleen hij/zij , het allerbeste verdient.

Hij kan tiranniek, verontwaardigd en dreigend reageren als niet aan zijn verwachtingen wordt voldaan.

Deze verwacht speciale gunsten zonder wederzijdse verantwoordelijkheden.

Neemt alles voor lief en gebruikt anderen uitsluitend om zichzelf te verbeteren en zijn grote ego te dienen.

Als je altijd belangeloos voor een ander klaarstaat zul je niet aan je zelf toekomen en kun je jezelf verliezen in een relatie. Je hebt geen goedkeuring nodig om geliefd te worden, en in eerste instantie heb je de liefde aan jezelf te geven en niet van een ander te verlangen.

De uitdaging van je zelf kwijt raken is om in contact komen met je een hogere orde van je zelf, met je ware zelf, of je hogere zelf.

Hiervoor is een zielsverbondenheid nodig en dat is juist wat een narcist kwijt is.

De connectie met de ziel wordt gelegd via het lichtlichaam, de merkaba en de buis van licht.

Zonder de ziel kan er geen verbinding worden gemaakt met het hogere zelf, dat ook als de bron, god, of de grote centrale zon wordt omschreven.

Een narcist is zielloos.

Deze is de verbinding met het hogere zelf kwijt en probeert die via een ander te leggen, wat natuurlijk niet lukt, vandaar ook de frustratie van een narcist, als die verantwoordelijkheid wordt teruggegeven.

De narcist is niet geschikt om relaties op de lange termijn te onderhouden, want hij is niet in staat liefde te geven of te ontvangen.

Gezonde persoonlijke relaties kun je herkennen aan empathie en bezorgdheid voor de gevoelens van de ander, een oprechte interesse in de ideeën van de ander, het vermogen om ambivalentie te tolereren en het vermogen om een eigen bijdrage te erkennen bij conflicten.

Dit alles ontbreekt in een relatie met een narcist.

Ga ook nooit in gezelschap tegen een narcist in ,dat zal hij of zij je nooit vergeven.

Jezelf dus continu een beetje kleiner maken?

‘Ach, je doet gewoon extra je best het goede in iemand te zien,’

‘En dat is op zich helemaal niet erg.

Maar wat als een narcist op je terrein komt en duidelijk onzin uitkraamt?

Zeg in ieder geval vriendelijk: “Dank voor de aanvulling.”

Vraag daarna eventueel door, dan wordt zijn onkunde snel genoeg voor iedereen zichtbaar.

Maar zeg nooit iets in de trant van: “Nou heb ik je”.

Dat is fataal voor de relatie.’

Het kan lastig zijn om je aan de betovering van een narcist te onttrekken.

Zolang jij hun spelletje meespeelt, mag je immers meedelen in hun grootsheid.

Toch moet je steeds beseffen dat je zo kunt worden afgedankt.

Bedenk daarom goed wat jouw belang bij deze samenwerking is.

Zelf een beetje narcistisch worden dus.

Overtroeven lukt niet, maar met een beetje handigheid kun je wel terugmanipuleren: “Ik heb iets wat jij niet hebt, zullen we samendoen?”’

Een diepgewortelde woede, die wordt verdrongen, is zijn kern.

In plaats van vrienden heeft de narcist slachtoffers en medeplichtigen, die eindigen als slachtoffers.

Het doel heiligt de middelen altijd en niets zal de narcist in de weg staan.

Een echte narcist heeft slechts minachting voor degene die hij misbruikt.

Als mensen die dicht bij hem staan zich bewust worden van deze exploitatie, voelt het als een "geestelijke verkrachting" voor hen.

Hij is niet echt, en heeft geen echte emoties.

Om dit gebrek aan gevoel te compenseren, zet de narcist een aantrekkelijk masker op.

Kan charmant, genadig, sociaal vaardig en zelfs onderdanig zijn.

Deze is een volleerde acteur, ook in het simuleren van menselijke emoties.

Zijn zogenaamde warmte, vreugde, liefde en mededogen zijn slechts geveinsd en vol bijbedoelingen.

Onderzoek van wetenschappers heeft laten zien dat mensen die een narcistische persoonlijkheidsstoornis hebben tegelijkertijd vaak te maken hebben met een gebrekkig gevoel van eigenwaarde.

Op zich natuurlijk merkwaardig als je kijkt naar de symptomen van deze persoonlijkheidsstoornis.

Het is voor psychologen lastig om de diagnose Narcistische Persoonlijkheidsstoornis te stellen, omdat deze stoornis vaak gepaard gaat met een hele hoop andere psychische problemen.

Narcisten zijn in hun jeugd vaak tot op een of andere wijze getraumatiseerd.

Narcisten zijn snel beledigd en eisen dat ze de juiste hoeveelheid aandacht krijgen.

Ze bouwen een dik pantser om zich heen zodat ze niet gekwetst kunnen worden en alleen nog zichzelf belangrijk vinden.

Extreme spirituele narcisten gaan vaak heel subtiel te werk.

In veel gevallen streven ze de status na van meester, leider of priester.

Deze narcist is aandacht behoeftig en hongerig op zoek naar bewondering.

Is vaak charmant en voorkomend, totdat zijn goeroestatus wordt bedreigd.

Wanneer je ziet hoe iemand in de verleiding komt om, onder het mom van spiritualiteit, anderen te beïnvloeden en te imponeren, en hoe hij zichzelf wijzer en meer verlicht voordoet anderen, dan is dat alles behalve verbondenheid, maar dan is het puur narcisme.

De spiritueel narcist doet zich tegenwoordig vaak voor als New Age Lichtwerker, die liefde en licht zal verkondigen.

Deze zal er naar streven om naar buiten toe zeer moreel te lijken.

Maar, als je wat verder kijkt, dan zul je ontdekken dat het gedrag juist immoreel en onethisch is.

Gaat veel te ver in het proberen te beïnvloeden en te hersenspoelen van anderen.

Misschien kunnen we dan ook maar beter wat wantrouwiger zijn tegenover diegene die uit is op het vergaren van macht en roem en gezien willen worden als God-achtige.

Of het nu Christenen, Moslims, heidenen of atheïsten zijn en of ze nu witte, oranje of pimpelpaarse gewaden dragen, het maakt niet uit.

Het doet er ook niet toe hoe spiritueel kundig en gedreven ze lijken, narcisten zijn bange mensen die er grote moeite mee hebben om hun ongezonde ego te sussen.

In plaats van het hart te openen met nederigheid en mededogen voor anderen, neem een spirituele narcist de positie in van superioriteit en arrogantie, precies wat zijn ego verlangt voor zijn veiligheid.

Dit soort narcisten maken van de spirituele zoektocht een zelf-verheerlijkend proces dat uiteraard niet leidt tot werkelijke transformatie of bewustzijnsgroei.

De narcist lijkt zeer charmant, maar is heimelijk vijandig en dominant, hij ziet zijn slachtoffers slechts als een object om te gebruiken.

Toch weet deze met zijn snelle babbel en charme snel iedereen te overtuigen.

Projecteert een dermate standvastige en imposante persoonlijkheid naar de omgeving, dat iedereen erdoor overweldigd is. Gecharmeerd door zijn charisma willen mensen hem maar snel al te graag van dienst zijn.

Het huiveringwekkende gebrek aan empathie, is een van de schokkendste kenmerken van de narcist.

Het ontbreekt de narcist aan compassie en een meevoelend hart.

Heeft een onderontwikkeld inlevingsvermogen en is zo geobsedeerd door zijn eigen behoeften, dat hij heel meedogenloos te werk kan gaan.

Hij lijkt bijzonder Lastig de pijn te kunnen voelen die andere mensen hebben, hoewel deze wel verwacht dat anderen zijn/haar pijn voelen.

 

Het gemis aan empathie en het gebrek aan geweten uiten zich in respectloos gedrag.

Een narcist gedraagt zich op een manier die immoreel of onethisch is.

In een context waarin het voor hem belangrijk is, kan hij heel goed beschaafd gedrag vertonen.

Zodra hij er mee weg kan komen, zal een narcist al snel zijn gebrek aan respect tonen.

Dit respectloos gedrag komt vooral tot uiting in relaties.

De narcist heeft een gebrek aan iets dat de meeste van ons wel hebben: "een geweten".

Het geheime wapen is dat deze geen geweten heeft en dus kan zeggen en doen wat deze wil, zonder zich ooit schuldig te voelen.

Een narcist heeft het vermogen om goed van kwaad te onderscheiden.

Maar mist alleen de capaciteit om zich er iets van aan te trekken.

De narcist is manipulatief en zeer vindingrijk.

Weet precies hoe deze kan krijgen wat deze wil, namelijk door anderen te misbruiken.

Domineert en vernedert de slachtoffers.

De narcist speelt geestelijke spelletjes.

Deze manipulatie gebeurt zo geniepig en subtiel, dat je je er niet bewust van bent.

Het doel is om zo anderen te controleren, hun zelfvertrouwen af te nemen en ze zo kwetsbaar, kneedbaar en afhankelijk te maken.

De narcist is een volmaakte pathologische leugenaar, dat wil zeggen:  liegt van nature, zelfs over schijnbaar onbeduidende zaken.

Onder het charmante masker verhult deze fraude, oneerlijkheid, overspel en leugens.

Hij heeft er geen enkel probleem mee om oneerlijk te zijn en liegt op een koele manier.

Zit gevangen in de overtuigingen van het eigen krachten en vaardigheden.

Hierdoor is deze zeer overtuigend en zelfs in staat om een leugendetector te verslaan.

Een openlijke narcist zal in eerste opzicht normaal kunnen acteren in de maatschappij.

Ze komen wel over als personen met een enigszins opgeblazen gevoel over zichzelf, maar toch kan dit type narcisten makkelijk andermans aandacht opeisen omdat ze in eerste opzicht vaak charmant overkomen.

Daarna komt bij de omgeving het besef dat deze personen weinig oog hebben voor de behoeften van anderen en wordt hun gedrag storend voor hun omgeving.

Verborgen narcisten tonen weliswaar net zoveel arrogantie als openlijke narcisten, maar doen dit op een veel subtielere manier.

Ze zijn net zo hevig bezig met zichzelf als de openlijke narcist maar spelen vaak voortdurend in op andermans verwachtingen en zijn hypergevoelig voor de mening die anderen over hen hebben.

Ze voelen zich minderwaardig ten opzichte van anderen en proberen vaak de grootheid van anderen op zichzelf te laten afstralen.

Er zijn twee uiterste types in de narcist waardoor hij problemen met seks heeft.

In elke narcist is een van de soorten dominant.

Het eerste type is de bijna impotente / celibataire narcist die seks volledig afwijst.

Deze wil nooit seks.

Het andere uiterste is het tegenovergestelde, dit is het somatische, narcistische, vulgaire, sex-maniak type, de veeleisende tiran, ook in bed.

Dit is de degene die seks gebruik als een wapen om te domineren.

De narcist kan extreem controlerend, bezitterig, paranoïde, jaloers en zeer afgunstig zijn.

De prestaties, successen, bezittingen en het geluk van anderen, zijn een aanval op zijn gevoel van macht en superioriteit. Hij geeft dan twee reacties: of hij toont geen interesse, of hij zal het uitdrukkelijk minachten.

Dit alles is in tegenstelling tot mensen die een gezond zelfvertrouwen en zelfrespect bezitten, die zullen anderen net zo goed waarderen als zichzelf.

 

Vaak duurt het even voor je doorhebt dat je met een narcist te maken hebt, terwijl hij ondertussen ongemerkt je zelfbeeld ondergraaft. 

Je realiseert je op een gegeven moment bijvoorbeeld dat deze persoon je altijd het gevoel geeft dom te zijn.

Wat je ook doet, geef de hoop op dat je een narcist kunt veranderen.

Acceptatie is een betere strategie.

 

Narcisten moeten voelen dat ze oké zijn zoals ze zijn; dat is namelijk hun probleem.

Verdraag dat jijzelf niet gezien wordt, alleen zo kom je ergens.

Houd maar in je achterhoofd dat narcistisch zijn voor hén ook enorm stressvol is…’

Een spirituele narcist zal zich voordoen als lichtwerker en proberen je alleen de kleur wit te laten zien.

Het mag dan misschien allemaal wel mooi lijken, maar als wit het enige is wat je ziet, dan ben je kleurenblind, en onrealistisch voor de waarheid.

Zowel de kleuren zwart, wit, grijs als alle andere kleuren van de regenboog horen bij het leven.

Een bedriegende narcist kan dus prima verborgen liggen onder een spiritueel masker en het zal beter zijn voor iedereen, wanneer we dat beseften…

Heeft altijd conflicten en is altijd wel boos op iets of iemand.

Vanwege het onvermogen om met emoties om te gaan en omdat deze de wereld als bedreigend ervaart, heeft de narcist voortdurend de neiging tot conflicten.

Niet alleen heeft hij zelf altijd conflicten, hij zaait tweedeling.

Deinst er niet voor terug om mensen af te branden en tegen elkaar uit te spelen.

Moet altijd een goed gevoel over zichzelf hebben, waardoor de narcist extra vatbaar is voor allerlei obsessies en verslavingen.

De succesvolle narcist zal geobsedeerd zijn door werk, vaak tot in het absurde.

Je ziet ook vaak overmatig gebruik van :

alcohol,

drugs,

seks,

eten,

of verslaving aan winkelen,

sport,

religie,

of geobsedeerd door 'liefde',

geld,

veiligheid,

kracht,

uiterlijk

en gezondheid.

Narcisme is een van de stoornissen die vaak tot uiting komen in misbruik, verslavingen en obsessies.

Indien het gedrag dat hier wordt beschreven veelvuldig in een persoon voorkomt, dan zouden dat duidelijke alarmbellen voor je moeten zijn!

Jij hebt het gevoel dat je bent verlaten door je Soulmate en het voelt alsof je aan het einde van de wereld bent.

Het voelt of je helemaal leeg bent, in een diep gat zit en jezelf totaal kwijt bent.

Dat is ook zo, want je hebt alles gegeven aan de ander, geheel vanuit liefde, maar niet aan jezelf….je ging ervan uit dat je dat zou krijgen van die ander.

Daar ben je afhankelijk van geworden en daarom voel je zo’n leegte en verdriet.

Het bijzondere aan deze nare ervaring is eigenlijk erg mooi.

Besef dat je niet verliefd bent geworden op die andere persoon, maar op jezelf!

Deze ziel heeft een spiegel van jezelf laten zien.

Is in jouw energie gaan zitten en heeft jouw energie geleefd, dus was hij/zij jij!!

Je wilde je hele leven delen, alles wat je bezat, je wilde alles geloven wat hij beloofde, je deed er alles voor om de relatie in stand te houden.

Je had niet in de gaten hoe ongezond en parasitair deze relatie inmiddels voor je was geworden.

Hoe je nu uit het dal van verdriet kan klimmen is om te beseffen en leren dat je alle liefde toch echt aan jezelf moet geven.

Deze persoon kwam niet voor niets in je leven.

Hij had je weldegelijk iets bewust te maken!

Wees daar dankbaar voor en geef alles wat je aan de narcist wilde geven nu ook eens aan jezelf.

Doe dat dagelijks, elk uur van de dag!

Hang briefjes op in je huis en herinner jezelf aan de liefde voor jezelf.

Dat zal je helen en een completer mens maken.

Vanuit die compleetheid kan je een ander soort relatie aantrekken.

Een relatie vanuit gelijkwaardigheid.

Waarin je beiden kan geven om niets te hoeven ontvangen.

Dan kom je in het stuk onvoorwaardelijke liefde en dan is liefde mooi!

Vanuit die compleetheid zal je ook je eigen leven weer op de rit krijgen.

Zolang je in het donkere stuk blijft zitten dat je je soul-mate kwijt bent of in je verdriet blijft hangen, zal je leven bergafwaarts gaan en stapelen de problemen zich langzaam op. 

De grootste les in het leven is om van jezelf te houden.

Het is gelijk ook de meest lastige en confronterende les.

Heb jij liefdesverdriet vanuit een verbroken spirituele verbinding?

Heb jij het gevoel dat je je soulmate kwijt bent?

Besef dan dat je midden in de levensles zit; ‘ik hou van mij’.

En ga dat doen!

Ik wens je hierbij veel krachtige moed, pure kracht en heel veel doorzettingsvermogen toe.

En ook duim ik voor je dat ook voor jou de zon weer heel snel zal schijnen!
Liefde , puur licht & intense Kracht


Namasté 

Angel Ayasha

© 2012 - 2024 charaenaan-insight new age en wellness gifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel